Καλώς ήρθατε στο Νέο μας site!

Στο e-iatroi.gr μπορείτε:

 

- Εάν είστε Ιατρός να καταχωρηθείτε στον κατάλογό μας

- Να κάνετε αναζήτηση για Ιατρούς

- Να βρείτε διαγνωστικά κέντρα

- Να ενημερωθείτε από τα άρθρα μας

Όμορφα, Δυνατά & Υγιή Μαλλιά

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-03-07 20:15:00
Share |

 


Όμορφα, Δυνατά & Υγιή Μαλλιά


 


Τι είναι η αλωπεκία;


Είναι η διάχυτη ή εντοπισμένη απώλεια μαλλιών και οφείλεται τόσο σε κληρονομικούς και ορμονικούς παράγοντες όσο και σε δερματολογικές παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής.


Γιατί πέφτουν τα μαλλιά;


Πρώτο βήμα είναι να γίνει η σωστή διάγνωση. Χρειάζεται κλινική εξέταση από δερματολόγο, ιστορικό, εργαστηριακές εξετάσεις αίματος, τριχοσκόπηση, τριχοριζόγραμμα και αν κριθεί βιοψία. Με αυτά τα όπλα μπορεί να απαντήσει ο ειδικός το γιατί πέφτουν τα μαλλιά και τι θεραπεία θα γίνει.


Πώς αντιμετωπίζεται;


Κάθε ασθενής είναι μοναδικός όπως και μοναδική θα είναι και η θεραπεία που θα ακολουθήσει: Κατ’οίκον με τη συμβολή εξειδικευμένων λοσιόν αλλά και στο ιατρείο με την αξιοποίηση των πλέον εξελιγμένων θεραπειών στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η επεμβατική μεσοθεραπεία με αυτόλογο ορό από το αίμα του ασθενούς (plateletrichplasmatherapy - PRP) και η βιολογική θεραπεία με φυτικής προέλευσης αντιανδρογόνα, εξαπεπτίδια και αυξητικούς παράγοντες .Για ορισμένους ασθενείς συνίσταται η θεραπεία με αυτόλογα βλαστοκύτταρα από το λιπώδη ιστό.


Πόσο σύντομα θα δω αποτελέσματα;


Χάρη στην άμεση αποδοτηκότητα των μεθόδων που αξιοποιούμε, η τριχόπτωση σταματά σε 1,5 μήνα ενώ η επανέκφυση παρατηρείται 3 μήνες μετά τη θεραπεία.


ΚΑΠΕΛΛΑΡΗ ΑΡΓΥΡΗ


Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος

Share |