Καλώς ήρθατε στο Νέο μας site!

Στο e-iatroi.gr μπορείτε:

 

- Εάν είστε Ιατρός να καταχωρηθείτε στον κατάλογό μας

- Να κάνετε αναζήτηση για Ιατρούς

- Να βρείτε διαγνωστικά κέντρα

- Να ενημερωθείτε από τα άρθρα μας

Νέοι φακοί θα διορθώνουν την αχρωματοψία των ανδρών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2013-02-13 11:51:00
Share |

Νέοι φακοί θα διορθώνουν την αχρωματοψία των ανδρών


Αναλυτικότερα , η ομάδα ερευνητών στις ΗΠΑ δημιούργησε τους φακούς Oxy-Iso που δίνουν τη δυνατότητα τους οφθαλμιάτρους να εντοπίζουν μώλωπες και φλέβες που έχουν υποστεί βλάβες. Τα εργαστηριακά πειράματα έδειξαν ότι οι νέοι αυτοί φακοί ενισχύουν το κόκκινο και πράσινο χρώμα που συνήθως δεν μπορούν να διακρίνουν οι πάσχοντες από αχρωματοψία.


Ωστόσο, δεν μπορούν να φορεθούν από οδηγούς διότι μειώνουν την ικανότητα αντίληψης του κίτρινου και μπλε χρώματος.


Ο θεωρητικός Νευροβιολόγος Μαρκ Τσανγκίζι που δημιούργησε ένα ζευγάρι γυαλιά οράσεως με τους φακούς Oxy-Iso εξηγεί ότι «η ανθρώπινη έγχρωμη όραση αναπτύχθηκε πάνω και πέρα απ’ όσα γνωρίζουμε για τα άλλα θηλαστικά είδη, επιτρέποντας μας να αντιλαμβανόμαστε έγχρωμες ενδείξεις στο δέρμα, περιλαμβανομένων των μωλώπων, της ωχρότητας, όπως επίσης και της αίσθησης της υγείας. Το φίλτρο λοιπόν των Oxy-Iso επικεντρώνεται στην ενίσχυση των κόκκινων και πράσινων χρωμάτων και αποχρώσεων σε άτομα που έχουν ανεπάρκεια αντίληψής τους».


Ο Δρ Ντάνιελ Μπορ, νευροεπιστήμονας με εξειδίκευσης στην αχρωματοψία στο Κέντρο για την Επιστήμη της Συνείδησης στο Πανεπιστήμιο του Σάσεξ σχολιάζει ότι οι νέοι φακοί κάνουν τα κόκκινα χρώματα πιο ζωντανά, αλλά είναι επιφυλακτικός διότι το κίτρινο χρώμα γίνεται σχεδόν αόρατο.


Πηγή: Life2day

Share |