Καλώς ήρθατε στο Νέο μας site!

Στο e-iatroi.gr μπορείτε:

 

- Εάν είστε Ιατρός να καταχωρηθείτε στον κατάλογό μας

- Να κάνετε αναζήτηση για Ιατρούς

- Να βρείτε διαγνωστικά κέντρα

- Να ενημερωθείτε από τα άρθρα μας

Ο βελονισμός για την διακοπή του καπνίσματος και την Αποτοξίνωση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2013-01-07 14:28:00
Share |

Ο βελονισμός για την διακοπή του καπνίσματος & την Αποτοξίνωση


Ο βελονισμός ως εναλλακτική προσέγγιση για τη διακοπή του καπνίσματος παρουσιάζει έναν αυξανόμενο αριθμό των προσερχόμενων στη θεραπεία. Στην πραγματικότητα, ο βελονισμός έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως και αποτελεσματικά τα τελευταία 30 χρόνια στη θεραπεία των τοξικομανών, λόγω της ιδιότητάς του να μειώνει τους πόνους και να ανακουφίζει από τα συμπτώματα στέρησης, όπως την ευερεθιστότητα, το άγχος και τη δυσκολία στη συγκέντρωση. Στις ΗΠΑ, το 70% των ενηλίκων καπνιστών αναφέρουν ότι θέλουν να σταματήσουν το κάπνισμα και εκατομμύρια άνθρωποι προσπαθούν να το επιτύχουν κάθε χρόνο. Εάν έχετε προσπαθήσει να σταματήσετε το κάπνισμα, ξέρετε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι. Η νικοτίνη είναι μία ισχυρή εθιστική ουσία. Στην πραγματικότητα, έρευνες δείχνουν ότι η νικοτίνη είναι το ίδιο εθιστική, όπως η ηρωίνη, η κοκαΐνη, και το αλκοόλ.


Εκτιμάται ότι οι περισσότεροι καπνιστές θα προσπαθήσουν να σταματήσουν το κάπνισμα δύο, τρεις, ή και περισσότερες φορές, πριν τελικά καταφέρουν να κόψουν αυτή τη συνήθεια. Όταν οι συμβατικές μέθοδοι για τη διακοπή του καπνίσματος έχουν αποτύχει, οι καπνιστές συχνά αναζητούν νέες προσεγγίσεις στην εναλλακτική ιατρική.


Ο βελονισμός φαίνεται να είναι επιτυχής για τη διακοπή του καπνίσματος. Η θεραπεία μέσω βελονισμού επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της νευρικότητα, του αισθήματος στέρησης, της ευερεθιστότητας και ανησυχίας, συμπτώματα για τα οποία οι άνθρωποι συχνά παραπονούνται κατά τη διάρκεια των προσπαθειών τους να κόψουν το κάπνισμα. Εξισορροπώντας την ενέργεια μέσα στο σώμα, ο βελονισμός βοηθά επίσης στη χαλάρωση και την αποτοξίνωση.


Ο βελονισμός δεν αποτελεί πανάκεια ή μαγική θεραπεία για τη θεραπεία της εξάρτησης από οποιαδήποτε συνήθεια, συμπεριλαμβανομένου του καπνίσματος. Όμως, ο βελονισμός είναι αποτελεσματικός στο να καθιστά ευκολότερη τη διαδικασία διακοπής του καπνίσματος, αλλά και παραμονής μακριά από αυτό και μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. Σημειώνεται ότι κάθε θεραπευόμενος που προσέρχεται σε εφαρμογή θεραπείας μέσω βελονισμού, αντιμετωπίζεται διαφορετικά και η θεραπεία προσαρμόζεται στις ειδικές ανάγκες της κάθε περίπτωσης. Η θεραπεία διακοπής του καπνίσματος μέσω βελονισμού περιλαμβάνει την εισαγωγή βελόνων σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος και στο αυτί του θεραπευόμενου, τα οποία επηρεάζουν συγκεκριμένα όργανα και ενεργειακές οδούς που συνδέονται με τη διακοπή της συνήθειας του καπνίσματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μετά την αφαίρεση των βελόνων, εφαρμόζονται ειδικά

σφαιρίδια για την τόνωση των σημείων μεταξύ των θεραπειών και τη μείωση του σύνδρομου στέρησης.
Το πρωτόκολλο ωτοβελονισμού NADA για την αποτοξίνωση και την κατάχρηση ουσιών


Η NADA GR (National Acupuncture Detoxification Association) είναι μία οργάνωση που παρέχει εκπαίδευση στο πρωτόκολλο ωτοβελονισμού NADA  και λειτουργεί με την υποστήριξη της NADA UK. Η NADA-GR στηρίζει την εκπαίδευση και την κατάρτιση που σχετίζονται με τη διαδικασία χρήσης του συγκεκριμένου πρωτοκόλλου ωτοβελονισμού, για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών και του αλκοόλ, βοηθώντας στην ανακούφιση από τα συμπτώματα κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης καθώς και την πρόληψη της υποτροπής και υποστήριξη μακροπρόθεσμης ανάκαμψης.
Επιπλέον, το πρωτόκολλο της NADA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση-διαχείριση του άγχους και του μετά-τραυματικού στρες, δεδομένου ότι μπορεί να λειτουργήσει ως μια μη-λεκτική, αρχική βοήθεια στους ασθενείς. Η εφαρμογή του πρωτοκόλλου της NADA βασίζεται στην εισαγωγή πέντε, μικρών, ανοξείδωτων, αποστειρωμένων βελόνων σε συγκεκριμένα σημεία της εξωτερικής επιφάνειας του αφτιού που έχει αποδειχθεί ότι είναι κλινικά αποτελεσματική και οικονομική μέθοδος, χωρίς τη χρήση φαρμάκων.


Το πρωτόκολλο της NADA είναι πιο αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλες θεραπευτικές μεθόδους, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στα δεδομένα του τομέα. Η συνδυασμένη εφαρμογή του βελονισμού με την παροχή συμβουλών (συμβουλευτική) ή με ομάδες υποστήριξης και ψυχολογικής θεραπείας-υποστήριξης ενισχύει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Το πρωτόκολλο NADA έχει αποδειχτεί ότι μειώνει σημαντικά:


 Tο σύνδρομο στέρησης από το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες

 Τα συμπτώματα στέρησης και υποτροπής

 Το άγχος, την αϋπνία και το μετά-τραυματικό στρες
ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ 210 32 30000

ΟΡΘΟΒΙΟΤΙΚΗ Α.Ε., Σώρου 3-5, Μαρούσι 151 25 Αθήνα, T 210 3230 000, F 210 6813 995, M info@orthobiotiki.com,  www.orthobiotiki.com


 
 

Share |