Καλώς ήρθατε στο Νέο μας site!

Στο e-iatroi.gr μπορείτε:

 

- Εάν είστε Ιατρός να καταχωρηθείτε στον κατάλογό μας

- Να κάνετε αναζήτηση για Ιατρούς

- Να βρείτε διαγνωστικά κέντρα

- Να ενημερωθείτε από τα άρθρα μας

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2012-12-20 23:51:00
Share |

Τα άτομα ηλικίας  20 ετών είναι  σωστό να υποβάλλονται σε πιο ειδικές εξετάσεις όπως μια  ακτινογραφία θώρακος ,ένα υπερηχογράφημα κοιλίας και σε καρδιολογικό έλεγχο .

Στις γυναίκες αυτής της ηλικίας των 20 ετών χρήσιμος είναι ο υπερηχογραφικός έλεγχος των μαστών .Στο υπερηχογράφημα των μαστών βλέπουμε τις κύστεις και τα ιναδενώματα . Οι κύστεις συνήθως δεν είναι παθολογικές , όμως καλό είναι να επανελέγχονται . Τα ιναδενώματα είναι συνηθισμένα σε αυτή την ηλικία και  δεν  μας  ανησυχούν . Μόνο όταν είναι μεγαλύτερα από  2 εκ αφαιρούνται χειρουργικά . 

 


Oπως και στους ενήλικες η πρόληψη στην παιδικη ηλικια είναι πολύ σημαντική .

Φυσικά δεν κάνουμε σε ένα παιδί τις εξετάσεις  στις οποίες υποβάλλεται  ένας  ενήλικας   . Χρήσιμο όμως είναι  να γίνονται  ορισμένες  εξετάσεις   που θα λειτουργήσουν  ως «οδηγός»  για την κατάσταση της υγείας  του  για τα επόμενα χρόνια.

Τα παιδία δεν υποβάλλονται σαν τους ενήλικες σε  τακτικούς   και προγραμματισμένους  ακτινολογικούς  και υπερηχογραφικούς  ελέγχους.

Ο παιδίατρος είναι αυτός που θα καθορίσει την  οποιαδήποτε εξέταση .

 


Μπορούμε όμως να πούμε ότι χρειάζεται να γίνεται  ενας υπερηχογραφικός έλεγχος του θυρεοειδούς αδένα από την ηλικία των 12 ετών , ιδίως όταν υπάρχει ιατρικό ιστορικό στην οικογένεια συνοδευόμενο φυσικά από εξετάσεις αίματος για τον θυρεοειδή αδένα .

Στα παχύσαρκα παιδιά στην εφηβεία  πρέπει να γίνεται υπερηχογράφημα κοιλίας  ειδικά για  τον έλεγχο της χοληδόχου κύστης .Από έρευνες έχει διαπιστωθεί ότι σε παχύσαρκα παιδία στην εφηβεία ,σε μεγαλύτερο ποσοστό στα κορίτσια , μπορεί να βρεθούν πέτρες στην χολή . Αντίθετα σε παχύσαρκα παιδία στην προεφηβική ηλικία δεν υπάρχει κίνδυνος χολολιθίασης   


  Στην ηλικία από 1-3 ετών  μαζί με το ανάλογο αιματολογικό έλεγχο  γίνεται και έλεγχος ψυχοσωματικής ανάπτυξης . Στον έλεγχο της σωματικής ανάπτυξης η ακτινολογική προσέγγιση , (αφού το συστήσει ο παιδίατρος) , είναι η ακτινογραφία άκρας χειρός που καθορίζει την οστική ηλικία του παιδιού σε σχέση με την πραγματική του ηλικία .  Η ίδια εξέταση της σωματικής  ανάπτυξης επαναλαμβάνεται και στις ηλικίες από 3 -17 ετων .
                 Με τις καλύτερες ευχές μας για μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

                               ΗΧΩ-ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013

 

ΓΡΑΦΕΙ:  Η ΙΑΤΡΟΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ ΓΕΡΟΛΥΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ. ΑΠΟ ΤΗΝ  ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ FLASH 96


 
     TO ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ IATRICA   ενημερωθείτε   στο  www.iatrica.gr

 


              

 

Share |