Καλώς ήρθατε στο Νέο μας site!

Στο e-iatroi.gr μπορείτε:

 

- Εάν είστε Ιατρός να καταχωρηθείτε στον κατάλογό μας

- Να κάνετε αναζήτηση για Ιατρούς

- Να βρείτε διαγνωστικά κέντρα

- Να ενημερωθείτε από τα άρθρα μας

dqwedqwd

Τι είναι ομοιοπαθητική ?

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2013-04-21 22:02:00
Share |

 


Τι είναι ομοιοπαθητική ?


Η ομοιοπαθητική είναι μια θεραπευτική μέθοδος που αντιμετωπίζει όλη τη παθολογία ενός οργανισμού, θεραπεύοντας βαθιά και φυσικά.


Αυτό το είδος θεραπείας ονομάζεται Ολιστική και έχει τη δύναμη να  αναζωογονεί όλα τα επίπεδα υγείας του ανθρώπου.
Η ομοιοπαθητική βασίζεται στο Νόμο των Ομοίων, όπως τον έδωσε ο ιδρυτής της ομοιοπαθητικής Σαμουέλ Χάνεμαν :

«Τα συμπτώματα που θα προκαλέσει ένα φάρμακο σε ένα υγιές άτομο σε μεγάλη δόση, αν ληφθεί σε μικρή δόση από άτομο που πάσχει από αυτά, θα τα θεραπεύσει».

Πριν από τον Χάνεμαν, παρόμοια θεραπευτική αρχή είχε διατυπωθεί και στην Ελληνική κλασική αρχαιότητα από τον πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη ο οποίος και είχε πει :


«Όμοια τοις ομοίοις ιάματα εισίν» (τα όμοια θεραπεύονται με τα όμοια).Ποιές θεραπείες θεραπεύει;Η ομοιοπαθητική μπορεί να θεραπεύσει ένα ευρύ φάσμα ασθενειών και συμπτωμάτων :


Ημικρανίες, ψυχοδιανοητικές καταστάσεις, άγχος, αυπνία, αλλεργίες, άσθμα, δερματικά, ακμή, ψωρίαση, έκζεμα, ρευματικές παθήσης, μυοσκελετικά προβλήματα (αυτά που δεν αναφέρονται σε ανατομική βλάβη), δυσμηνόρροια, ορμονικές διαταραχές, προβλήματα στειρότητας, στυτικής δυσλειτουργίας, παχυσαρκία κλπ.


Επίσης έχει άριστα αποτελέσματα σε οξείες καταστάσεις, όπως :


Ουρολοίμωξη, γαστρεντερίτιδα, τσιμπήματα εντόμων, ωτίτιδα, αμυγδαλίτιδα, γρίπη, ιώσεις, κατάγματα, κάψιμο, τραυματισμούς γενικά.

Η ομοιοπαθητική θεραπεία εφαρμόζεται και σε περιπτώσεις ενός εξασθενημένου οργανισμού λόγο γήρατος ή μακράς ασθένειας ή χειρουργικής επέμβασης.


Την εφαρμόζουμε σε παιδιά με άριστα απότελέσματα για να «θωρακίσουμε» το αμυντικό σύστημα ώστε να αντιμετωπίζει τις ιώσεις, λοιμώξεις ή και τα απλά κρυολογήματα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.


Νίκη Μπατσή

  

Mέλος του Συλλόγου Ομοιπαθητικών Ελλάδος.

Μέλος του Ευρωπαικού Συμβουλίου Ομοιοπαθητικής ( E C C H ).τηλ : 211.1834628    κιν : 697.6760330


www.myhomeopathyonline.com


 
 


 


 


 

Share |